Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Νέοι Γονείς και η ερωτική ζωή τους


Νέοι Γονείς και η ερωτική ζωή τους

Μελέτες έχουν δείξει ότι το 90% των νέων γονιών παρουσιάζει πτώση στην ερωτική τους ζωή. Ένα τεράστιο δηλαδή ποσοστό που αποδεικνύει ότι οι γονείς χαίρονται να είναι γονείς, αλλά όχι και εραστές. Ακολουθούν μερικοί από τους βασικούς λόγους:

       1. Εάν συνηθίσεις χωρίς σεξ, τότε παραμένεις χωρίς σεξ. Ή για να το πούμε διαφορετικά, τρώγοντας έρχεται και η όρεξη.


       2. Πολλά ζευγάρια προτιμούν να κοιμούνται από το να κάνουν σεξ. Ειδικά οι γυναίκες έχουν την αίσθηση ότι με το σεξ κουράζονται, κυρίως τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού.


      3. Οι μαμάδες έχουν την τάση να μεταφέρουν την ερωτική τους ενέργεια στο μωρό. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο κομμάτι της τρυφερότητάς τους διοχετεύεται στο θηλασμό, το νανούρισμα και τη γενικότερη φροντίδα του μωρού.


       4. Πολλές μητέρες έχουν την εντύπωση – προφανώς λανθασμένη και προφανώς δεν τη λένε ποτέ στους συζύγους τους – ότι κάνοντας σεξ προδίδουν το μωρό τους.


       5. Τέλος, ένας μεγάλος αριθμός νέων μαμάδων θεωρεί ότι οι άντρες παρεμβαίνουν πολύ σχετικά με το μωρό, κάτι που τις γεμίζει εχθρικότητα και αμυντικότητα απέναντι στον σύζυγο.


        Συνήθως, τα παραπάνω συμπτώματα  εξαφανίζονται μετά τους έξι πρώτους μήνες από τη γέννηση του μωρού, αλλά χρειάζεται η εκλογίκευση των συναισθημάτων και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να επανέλθει η ερωτική ζωή του ζευγαριού σε μια καλή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου