Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Καπέλα και κορώνες



 Η πιο συνηθισμένη κατασκευή που φτιάχνουμε στο Νηπιαγωγείο εκτός από τη μάσκα είναι και το καπέλο. Το πιο εντυπωσιακό αλλά και εύκολο αποκριάτικο καπελάκι  είναι το καπέλο του Αρλεκίνου:

Οι επιλογές διακόσμησης του καπέλου είναι πάρα πολλές και δείχνει “υπερπαραγωγή” πάνω στα μικρά κεφαλάκιa:). Δοκιμάστε το!

Ένα άλλο που θα το βρείτε στο KIDePEDIA (τόμος για το Καρναβάλι) είναι το καπέλο αράχνη:
Οι επιλογές διακόσμησης του καπέλου είναι πάρα πολλές και δείχνει “υπερπαραγωγή” πάνω στα μικρά κεφαλάκιa:). Δοκιμάστε το!

Ένα άλλο που θα το βρείτε στο KIDePEDIA (τόμος για το Καρναβάλι) είναι το καπέλο αράχνη:














Φυσικά κορώνες για τις πριγκίπισσες της τάξης


     



                                        










Υλικά που θα χρειαστείτε:
  1. Χαρτόνι χρυσό
  2. Χαρτόνι ασημί
  3. Χαρτόνι κόκκινο με αστεράκια
  4. Χαρτόνι άσπρο με αστεράκια
  5. Χαρτόνι άσπρο με αστεράκια οντουλέ
  6. Κορδέλες
  7. Χρυσόσκονη
  8. Κόλλα ατλακόλ και υγρή UHU
  9. Συρραπτικό
  10. Φαντασία
Διαδικασία
  1. Κόβετε πρώτα ένα στεφανάκι με την περίμετρο του κεφαλιού του ατόμου που θα φορέσει το καπέλο. Συρράπτετε.
  2. Παίρνετε το χαρτόνι και φτιάχνετε έναν κώνο, όχι πολύ ψηλό όμως. Πρέπει να είναι τόσο ανοιχτός ώστε να χωράει να μπει μέσα το στεφανάκι που φτιάξαμε στο πρώτο βήμα. Συρράπτουμε για να κλείσει ο κώνος.
  3. Ύστερα, βάζουμε αρκετή κόλλα ατλακόλ κατά μήκος του στεφανιού που φτιάξαμε στο πρώτο βήμα και τοποθετούμε μέσα στον κώνο ώστε να δημιουργηθεί η βάση για το κεφάλι. Βάλτε και άλλη κόλλα ατλακόλ μόλις το τοποθετήσετε, ώστε να κλείσουν τα κενά που δημιουργούνται. Αφήστε μια μέρα να στεγνώσει.
  4. Κόβετε δυο ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού, περίπου 10-15 εκατοστών το καθένα. Δηλαδή κόφτε την πλατιά πλευρά ενός χαρτονιού. Διπλώστε επί 2 και σχεδιάστε στις άκρες καμπύλες ή αφήστε τις τετραγωνισμένες, ώστε να τις κόψετε με το ψαλίδι και να φτιάξετε το γείσο του καπέλου.
  5. Κόβετε με το ψαλίδι σε κάθε τσάκιση που έχετε κάνει.
  6. Παίρνετε κάθε κομμάτι που έχετε κόψει και το συρράπτετε πάνω στο χωνί, όχι στο στεφάνι. Μόλις συρράψετε γύρω γύρω, όλο τον κώνο, εάν υπάρχουν κενά, απλά προσθέστε και συρράφτε πάνω σε αυτά που ήδη έχετε συρράψει. Δεν έχει σημασία αν βγαίνουν μικρότερα ή μεγαλύτερα, γιατί μόλις τα συρράψετε και αυτά, θα δημιουργήσετε με το ψαλίδι!
  7. Μόλις γεμίσετε και τα κενά, παίρνετε το ψαλίδι και είτε που κάνετε γωνίες σε κάθε κομματάκι, είτε το στρογγυλοποείτε, είτε φτιάχνετε εσείς ένα δικό σας σχήμα. Το γείσο είναι έτοιμο.
  8. Τέλος, πιάνετε τις χρυσόσκονές σας, τις κορδέλες σας, τα λοιπά σας χαρτόνια και στολίζετε το καπέλο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου