Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Κάνε κλικ εδώ για να εκτυπώσεις το σχέδιο της αποκριάτικης στολής Τηλέφωνο

Μόλις μάθουν τους αριθμούς, κάνουν εξάσκηση στο καντράν του τηλεφώνου. Δώστε τους λοιπόν την ευκαιρία να γίνουν η αγαπημένη τους συσκευή, και ίσως έτσι κερδίσετε και κάποια ευρώ από το λογαριασμό του ΟΤΕ. 
ΥΛΙΚΑ:
2 μέτρα φόδρα σε χρώμα γρι ανοιχτό ή κόκκινο
1 μέτρο μαύρη τσόχα ή βελουτέ χαρτί
1 μέτρο ροζ ή πράσινη τσόχα ή βελουτέ χαρτί σε ανάλογα χρώματα
μια πλάκα σκληρό χρυσόχαρτο
1 μέτρο άσπρη τσόχα
σπιράλ καλώδιο τηλεφώνου
Ακόμα θα πρέπει να έχετε ένα μαύρο μπλουζάκι, χοντρό μαύρο καλτσόν, και μαύρα παπούτσια.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ:
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Η κλίμακα είναι 1-2,4. Δηλαδή για ένα κομμάτι με μήκος 15 μονάδες, θα υπολογίσετε 15*2,4=36 εκατοστά. Χρησιμοποιήστε το παραπάνω σχήμα ως πατρόν. Κόψτε το γύρω,γύρω και τοποθετήστε το πάνω στη φόδρα και στην τσόχα ή το χαρτί βελουτέ. Η στολή αποτελείται από ένα φουστανάκι σε γκρι ή κόκκινο χρώμα και το καντράν του τηλεφώνου με τα νούμερα. Το καντράν είναι σε χρώμα ροζ ή πράσινο, το εσωτερικό του αποτελείται από το χρυσό χαρτόνι και τα νούμερα είναι γραμμένα μέσα σε κύκλους κομμένους από τη λευκή τσόχα. Μπορείτε να αγοράσετε και έτοιμα νούμερα από το εμπόριο. Στο κεφάλι βάζουμε το ακουστικό φτιαγμένο από μαύρη τσόχα και το συνδέουμε με το καλώδιο. Το ακουστικό για να στέκεται καλά, κολλήστε το πάνω σε μια κορδέλα, την οποία θα στερεώσετε γύρω από το κεφάλι του παιδιού. Το μικρό σας τηλέφωνο είναι έτοιμο. Ώρα για διασκέδαση!

Για να γίνει η κατασκευή μας πιο οικονομική, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά χρωματιστά χαρτόνια. Για το καλώδιο σπιράλ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξυλοκορδέλα και αντί για φόδρα ή ύφασμα, μπορούμε να το δοκιμάσουμε με χρωματιστές σακούλες σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου