Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σχετικά με τις λίστες στην αρχή της χρονιάς


  Σχετικά με τις λίστες στην αρχή της χρονιάς

 Καταρχήν πρέπει να αναφέρω ότι δεν είναι παράνομο το να ζητήσεις πράγματα από τους γονείς (χωρίς βέβαια να είσαι υπερβολική ή να τους βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό). Παράνομο όμως είναι το να κρατάς χρήματα. Είναι καλύτερο τα χρήματα να τα συγκεντρώσει κάποιος από τους γονείς.
   Τώρα, σχετικά με τα υλικά, όλοι οι νηπιαγωγοί ζητούν στην αρχή της χρονιάς κάποια πράγματα από τους γονείς. Καλό θα ήταν να ξέρεις τί ζήτησε η περσινή συνάδελφος, έτσι ώστε να μην ξεπεράσεις το χρηματικό ποσό κατά πολύ. Βέβαια, θα υπολογίσεις το ποσό έτσι ώστε να καλυφθούν οι βασικές σου ανάγκες, αλλά να μην ζορίσεις και τους γονείς. Για παράδειγμα η λίστα που θα δώσεις μπορεί να κοστίζει από 20€ έως και 60€ (με βάση αυτά που έχω δει).
Το τί θα περιλαμβάνει εξαρτάται από τις ελλείψεις του νηπιαγωγείου. Ενδεικτικά ζητούνται τα εξής: αυτοκόλλητες ετικέτες (για τάπερ και ντοσιέ), 1 Πακέτο Α4,      μερικά Κάνσον χαρτόνια, μερικά γκοφρέ, πλαστελίνη, λαδοπαστέλ, μαρκαδόρους ξυλομπογιές, τέμπερες-νερομπογιές, πινέλα, κόλες (στικ και ρευστές), 1 ντοσιέ (για portfolio), δίφυλλα ντοσιέ με έλασμα για τις εργασίες.
   Σε γενικές γραμμές αυτά. Η λίστα βέβαια όπως προανέφερα εξαρτάται  από το τι ήδη υπάρχει στο νηπιαγωγείο, από τα χρήματα της σχολικής επιτροπής, αλλά και από την οικονομική κατάσταση των γονέων.


Ένα "κόλπο" είναι να μην ζητήσεις φωτογραφίες - οι οποίες κοστίζουν μέχρι και 8€ η τετράδα στο φωτογραφείο. Είναι εξίσου πρακτικό να βγάλεις η ίδια τις φωτογραφίες, να τις εκτυπώσεις στον υπολογιστή και να τις πλαστικοποιήσεις.  Αυτά τα χρήματα οι γονείς μπορούν να τα διαθέσουν σε άλλα υλικά πολύ πιο απαραίτητα.

Πιθανή λίστα:
1. 2 μεγάλα κουτιά μαρκαδόρους (24 χρώματα)
2. 1 κουτί λαδοπαστέλ μεγάλο
3. 2 κόλλες στικ και 2 κόλλες ρευστές
4. 3 φακέλους διαφανείς με έλασμα
5. 2 πινέλα πλακέ 8 και 10
6. 2 πινέλα στρογγυλά 8 και 10
7. 1 πακέτο αυτοσκληρινόμενο πηλό
8. χαρτόνι κάνσον (1 σε κάθε χρώμα)
9. χαρτόνι γλασέ (1 μπλοκ)
10. 1 μπλοκ χαρτόνι αφρώδες
11. 1 μπλοκ χαρτόνι οντουλέ
12. 1 μπλοκ χαρτόνι βελουτέ
13. γκοφρέ σε κάθε χρώμα
14. 1 κουτί πλαστελίνη
15. 1 πακέτο κόλλες Α4
16. 2 μολύβια, 2 γόμες, 2 ξύστρες (απλές)
17. 1 φάκελο με λάστιχο
18. 4 φωτογραφίες ταυτότητας
   Σας παρακαλούμε επίσης να δώσετε στα παιδιά να φέρουν παλιά ρούχα, τσάντες, τούλια, καπέλα, διάφορα πανιά (για δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι). Επίσης, κουμπιά, ζυμαρικά σε διάφορα σχέδια, φασόλια, φακές, ρύζι, ρολά από χαρτί υγείας και οτιδήποτε άλλο είναι άχρηστο για εσάς και ακίνδυνο για τα παιδιά, για να χρησιμοποιηθούν σε χειροτεχνικές εργασίες και κατασκευές.

παραμύθι, επιτραπέζιο παιχνίδι (πχ. τα αντίθετα), παιχνίδι (πχ. αυτοκινητάκι, κούκλα) και cd με παιδικά τραγούδια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου